Ελλάδα

Πρόβλημα αποπληρωμής δόσεων... βλέπει ο Βαρουφάκης

Για πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τώρα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος ανέφερε ότι από σημέρα ξεκινάμε διαπραγμάτευση για το ζήτημα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα τυ Δημοσίου.

Ο υπουργός περιέγραψε το παρασκήνιο των τριών κρίσιμων Εurogroup για την Ελλάδα μιλώντας στον "Alpha 989" και μίλησε για ισχυρές δυνάμεις της Ευρωζώνης που ήθελαν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και την κοσοβοποίηση όπως ανέφερε της Ελλάδας.

Ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε ικανοποιημένος από την διαπραγμάτευση, τόνισε πως για πρώτη φορά μία χώρα πέτυχε την διακοπή μίας μνημονιακής πολιτικής, ενώ όπως σημείωσε η κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει το email Χαρδούβελη.

«Θέλανε την κοσοβοποίηση της Ελλάδας και την αποδόμηση της Ευρώπης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετιμά με με τις 100 δόσεις, τις επαναπροσλήψεις, τον κατώτατο μισθό και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως τα αιτήματα για όλα αυτά «τα στείλαμε στους εταίρους, με στόχο την σταδιακή εισαγωγή τους σε συνεργασία τους θεσμούς».

«Να οργανώσουμε το νομοθετικό έργο των επόμενων μηνών, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν αφορά τους πρώτους 4 μήνες. Δεν μπορούμε σε λίγες εβδομάδες να θυσιάσουμε την τετραετία κάνοντας αμέσως πράγματα», τόνισε.

Όσον αφορά με την μάχη της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως «όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχει θησαυρός, από την φοροδιαφυγή, μία επίσκεψη στα Βόρεια Προάστια ή την Μύκονο θα σας πείσει».

Πηγή: naftemboriki.gr.

Σχόλια