default-image

"Ούτε σεντς προκαταβολικά", λέει ο Σόιμπλε

Οικονομία
"Ούτε σεντς προκαταβολικά", λέει ο Σόιμπλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά», προειδοποίησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Γερμανίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα και τόνισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων αποτελεί η υλοποίηση όλων των όρων.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα», δήλωσε ο Σόιμπλε και υποστήριξε ότι πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος.

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα», σημείωσε, αναφέροντας ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Υπάρχουν αμφιβολίες στη Γερμανία που πρέπει να γίνουν κατανοητές», είπε και παρότρυνε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την επέκταση στην ψηφοφορία της Παρασκευής στην βουλή.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό, περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης με την Ελλάδα ως σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. «Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο εκκίνησης για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι ευχάριστο», είπε και σημείωσε ακόμη: «Τις τελευταίες μέρες καταφέραμε να δείξουμε ότι όλοι είμαστε ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι που δεν είναι ασήμαντο, αν και απέχει από το να είναι τα πάντα».

Πηγή: Κέρδος online.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News