Ελλάδα

Ζήτησε προσλήψεις εφημέριων ο Ιερώνυμος από τον Μπαλτά

Θέμα πρόσληψης εφημέριων έθεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον Αριστείδη Μπαλτά, κατά την συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κύμα συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε πολλές μητροπόλεις.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, o κ. Ιερώνυμος ζήτησε επίσης από τον υπουργό Παιδείας να διατηρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών τον θρησκειολογικό του χαρακτήρα, ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.


Η πρώτη συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, κράτησε περισσότερο από μία ώρα και σε αυτήν συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.Ο υπουργός Παιδείας μίλησε με θερμά λόγια για τον αρχιεπίσκοπο, χαρακτηρίζοντάς τον σοφό, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή σε υψηλό επίπεδο που θα συζητά ανά τακτά διαστήματα τα προβλήματα που αφορούν την Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία.«Ο διάλογος θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο αρχιεπίσκοπος και που νομίζω ότι μπορούν να συζητηθούν και λύνονται κατά το δυνατόν δεδομένων και των οικονομικών κα των υπόλοιπων συνθηκών στη χώρα» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

Από την πλευρά του, αναφέρει το imerisia.gr,  ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου μας» και προσέθεσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια γενική επισκόπηση γύρω από το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, και εκεί όπου καταλήξαμε είναι ότι αυτή είναι η πρώτη μας επαφή και θα ξαναβρεθούμε για να τα συζητήσουμε. Αλλά θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».

Σχόλια