Ελλάδα

Ενοικιαζόμενα σπίτια βρίσκουν το φοιτητή τους

Η έναρξη του εαρινού ακαδημαϊκού εξαμήνου βρίσκει αρκετούς φοιτητές σε αναζήτηση κατοικίας, ενώ παράλληλα και αρκετούς ιδιοκτήτες κατοικιών σε αναζήτηση ενοικιαστών.

Στα πλαίσια αυτά, η πλατφόρμα findhome.teicrete.gr αποτελεί μια νέα υπηρεσία που παρέχει το ΤΕΙ Κρήτης και στόχο έχει να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών του Ιδρύματος και των ιδιοκτητών κατοικιών.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών με μεγάλη ευκολία μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό (ακόμα και μέσω facebook) και να δημοσιοποιήσουν αγγελίες για τις διαθέσιμες προς ενοικίαση κατοικίες τους. Οι ιδιοκτήτες έχουν την ευκαιρία να καταχωρίσουν μία σύντομη περιγραφή των κατοικιών, φωτογραφίες, κόστος ενοικίασης, χάρτη, καθώς και επιπλέον στοιχεία, όπως π.χ. επίπλωση, κοινόχρηστα, θέρμανση, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για το ΤΕΙ κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν τις διαθέσιμες κατοικίες μέσα από πολλαπλά κριτήρια, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν τα διαμερίσματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Σκοπός της υπηρεσίας είναι η στήριξη και διευκόλυνση των φοιτητών του Ιδρύματος στην εύρεση κατοικίας στην πόλη σπουδών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπηρεσία απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίοι έχουν πρόσβαση μέσω του φοιτητικού τους e-mail.

Οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα findhome.teicrete.gr για την καταχώριση των διαθέσιμων προς ενοικίαση κατοικιών τους. Τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας αναδεικνύουν τη μεγάλη προσέλευση και αναζήτηση από φοιτητές για διαθέσιμες κατοικίες, άρα το μόνο που μένει είναι να αξιοποιήσουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων αυτή τη δυνατότητα.

Σχόλια