default-image

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Ελλάδα
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένοπλη επίθεση εναντίον υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από σπείρα διαρρηκτών έχει χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το καλάσνικοφ που ήταν ένα από τα δύο όπλα στη δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Όπως διαπιστώθηκε από την βαλλιστική εξέταση, οι κάλυκες από το καλάσνικοφ ταυτίζονται με κάλυκες οι οποίοι είχαν περισυλλεγεί έξω από το υποκατάστημα της ΕΤΕ, στη συμβολή της λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Μάρκου Μπότσαρη στον Ασπρόπυργο, τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου 2012, όταν άγνωστοι επιχείρησαν με κλεμμένο τζιπ να εισβάλουν στην τράπεζα. Δεν τα κατάφεραν όμως και γι' αυτό πυροβόλησαν εναντίον του υποκαταστήματος και εξαφανίστηκαν αφήνοντας στο σημείο το κλεμμένο όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το καλάσνικοφ όσο και το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του 47χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ συνεχίζεται η βαλλιστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν ταυτίζονται και με άλλες εγκληματικές ενέργειες πλην της επίθεσης στον Ασπρόπυργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News