Ελλάδα

Ποτάμι: "Μεταρρυθμίσεις κόντρα στις ανεδαφικές πολιτικές"

«Το "Ποτάμι" από την πρώτη στιγμή επισημαίνει ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να προωθηθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Με κράτος δίκαιο και σύγχρονο, που θα προστατεύει τους αδύναμους και θα επιτρέπει τη δημιουργία και την ανάπτυξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Σε αυτό το πλαίσιο», συνεχίζει, «προτείναμε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές σε κρίσιμους τομείς, αγνοώντας τις φωνές που επιμένουν να υπερασπίζονται επικίνδυνες και ανεδαφικές πολιτικές».

«Οι αλλαγές που προτείναμε», εξηγεί, «αφορούν μεταξύ άλλων, τη Δημόσια Διοίκηση με προϋπολογισμούς προγραμμάτων και επιχειρησιακά σχέδια δράσης, ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση και θεσμοθέτηση αυτόνομου οργανισμού είσπραξης δημοσίων εσόδων, αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα για την ενίσχυση των υγιών επιχειρηματικών προτάσεων και όχι των «εταιριών ζόμπι», επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες, κανόνες και άδειες στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κίνητρα για την νεανική επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις».

Και καταλήγει «το "Ποτάμι" έχει επεξεργασμένες προτάσεις για όλες τις μεγάλες αλλαγές, προτάσεις που είναι στη διάθεση των υπουργών της κυβέρνησης, αν και εφόσον αποφασίσουν να κινηθούν μπροστά και μεταρρυθμιστικά».

Σχόλια