default-image

Κούλουμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Κούλουμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λόφο του Φιλοπάππου βρέθηκε πλήθος κόσμου αψηφώντας τον άστατο καιρό, για να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δυνατή βροχή που γρήγορα σταμάτησε με αποτέλεσμα πολλοί Αθηναίοι να πάρουν την απόφαση να ανέβουν στον λόφο. Οι καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν αποτρεπτικές και για το πέταγμα των χαρταετών, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να υψώσουν χαρταετούς στο συννεφιασμένο ουρανό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Κάθε φέτος και καλύτερα, γιατί πέρυσι τέτοια μέρα γιορτάσαμε με χιονόνερο. Οπότε του χρόνου είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε απόλυτη λιακάδα», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο λόφο Φιλοπάππου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και πρόσθεσε: «Το μήνυμα αισιοδοξίας είναι δεδομένο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, όπου απλώθηκαν οι γιορτές. Και αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης για τον κόσμο».

«Φέτος οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στην πόλη απλώθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα είμαστε στο λόφο του Φιλοπάππου με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν περίπου 3.000 μερίδες με λαγάνες και ελιές. Ωστόσο, «θύμα» της κρίσης ήταν φέτος ο παραδοσιακός χαλβάς, που απουσίαζε από το σαρακοστιανό κέρασμα του δήμου.

Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς βρέθηκαν και στον Κέδρινο Λόφο για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα, αν και ο καιρός δεν "επέτρεψε" το πέταγμα του χαρταετού.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δήμου Θεσσαλονίκης, οικογένειες και κάτοικοι της πόλης αψήφησαν το κρύο και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του δήμου που διοργάνωσε, εκτός από το Σέιχ-Σου και στην Τούμπα, τη Νέα Ελβετία και την Τριανδρία όπου μοιράστηκαν χαρταετοί, σερπαντίνες και διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργάνωσαν επίσης οι δήμοι Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Νεάπολης - Συκεών, Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Ωραιοκάστρου και Θέρμης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News