default-image

"Άστοχες οι δηλώσεις Γλέζου" λέει ο Σακελλαρίδης

Ελλάδα
"Άστοχες οι δηλώσεις Γλέζου" λέει ο Σακελλαρίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση στα όσα καυστικά δήλωσε χθες ο Μανώλης Γλέζος για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως «είναι ένα πρόσωπο που δεν θα πάψουμε να το τιμάμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ό,τι λέει είναι και σωστό. Ήταν άστοχη και λανθασμένη η χθεσινή του δήλωση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επέμεινε ότι «Η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι μέσα σε τρεις βδομάδας θα αλλάξουμε τα πάντα, γιατί δεν έχουμε το μαγικό ραβδάκι. Κάναμε ένα πρώτο βήμα με αυτή τη συμφωνία. Μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες ο Τσίπρας κατάφερε όσα δεν κατάφεραν οι άλλοι σε πέντε χρόνια», είπε, και πρόσθεσε ότι «δεν φοβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο. Ο Γλέζος δεν θέλει να τρομάξει την ελληνική κυβέρνηση. Οφείλω να απαντήσω με σεβασμό στους αγώνες του.  Ο Μανώλης Γλέζος λέει τις αγωνίες του, οι οποίες υπάρχουν στο μυαλό όλων μας. Είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης όμως. Το ότι αλλάζει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ξέρετε τι σημαίνει; Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα λιτότητας».

Οσον αφορά τις κατηγορίες που εξαπολύει η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας της ότι οδηγεί τη χώρα σε Μνημόνιο 3 ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κατανοεί τη στάση αυτή.

«Κατανοώ να υπάρχει αμηχανία. Βλέπουν ότι μια νέα κυβέρνηση έχει μπλοκάρει δυο αποφάσεις Eurogroup.  Καταφέραμε να κάνουμε μερικά  βήματα και να πάρει ανάσες η ελληνική κοινωνία.

Γνωρίζαμε τι θα λέγανε, αν αποτυγχάναμε θα μας έλεγαν ότι πάμε τη χώρα στη βράχια και αν κάναμε αυτό που κάνουμε τώρα θα μας έλεγαν ότι κάνουμε κυβιστίσεις», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οσον αφορά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση προεκλογικά και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το αν θα περιλαμβάνονται στη λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης όσον αφορά συγκεκριμένα τη ρύθμιση των 100 δόσεων τόνισε: «Είναι μια σημαντική πολιτική πράξη που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή θα αντιμετωπίσουμε βασικά ζητήματα. Επιπλέον είναι κάτι που δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά όφελος, καθώς με τα λεφτά αυτά θα αντιμετωπίσουμε και πρόβλημα ρευστότητας στο Δημόσιο».

Για τα «κόκκινα δάνεια» ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι δεν θα νομοθετηθεί σε αυτή την πρώτη περίοδο. «Θα κλείσουμε τα μέτρα τώρα και θα έρθει το καλοκαίρι», είπε και κατέληξε αναφερόμενος στην προστασία της πρώητς κατοικίας: «Δεν κοστίζει τίποτα, ούτε δημοσιονομικά, ούτε στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος να συνεχίσει να υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News