default-image

Άφαντοι οι δολοφόνοι του αρχιφύλακα

Ελλάδα
Άφαντοι οι δολοφόνοι του αρχιφύλακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν οι αρχές το σημείο της δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού. Επί τόπου βρίσκονται ακόμη κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας που συνεχίζουν την αυτοψία.

Οι δράστες φαίνεται ότι άδειασαν τα όπλα τους πάνω στον αρχιφύλακα, καθώς βρέθηκαν συνολικά 43 κάλυκες, 30 εξ αυτών από καλάσνικοφ και οι υπόλοιποι από 9άρι πιστόλι.

Οι αρχές ερευνούν γιατί οι δράστες χρησιμοποίησαν και ένα πιστόλι αφού είχαν το καλάσνικοφ και εξετάζουν το ενδεχόμενο να το έκαναν για τις χαριστικές βολές, κάτι που θα πιστοποιήσει η νεκροτομή.

Από τις έρευνες φαίνεται ότι οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν πιθανότατα τρεις, άρχισαν να πυροβολούν από πίσω προς τα μπροστά το θύμα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού για να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι μέχρι στιγμής ανοιχτά σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, για άτομα της τρομοκρατίας και ενδεχομένως σύμπλευση και των δύο.

Ο αρχιφύλακας, σύμφωνα με το ethnos.gr, υπηρετούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δομοκό, τα δύο τελευταία ως αρχιφύλακας, όπου είχε μετατεθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε τη δολοφονία του αρχιφύλακα άνανδρη και απεχθή. «Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», ανέφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News