default-image

Ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα οι πρώτοι 20 μετανάστες

Ελλάδα
Ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα οι πρώτοι 20 μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την απελευθέρωση από την Αμυγδαλέζα των πρώτων 20 μεταναστών από τους περίπου 1.450 που βρίσκονται εκεί ξεκίνησε την Παρασκευή η υλοποίηση των εξαγγελιών της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του αναπληρωτής υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που πέρασαν την πύλη του Κέντρου Κράτησης είναι αιτούντες άσυλο ή μετανάστες που έχουν ήδη συμπληρώσει το χρονικό όριο διοικητικής κράτησης και κρατούνταν καταχρηστικά, ενώ για άλλους είχε υπάρξει απόφαση αναβολής απομάκρυνσης για έξι μήνες.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωση έβγαλε και η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της και καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει και τα υπόλοιπα προβληματικά σημεία της πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Την ίδια στιγμή, συλλογικότητες του αντιρατσιστικού χώρου εντείνουν τις πιέσεις τους για να επιταχυνθούν οι αλλαγές της πολιτικής, ύστερα και από τους τρεις θανάτους κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα (δύο αυτοκτονίες και ένας θάνατος από παθολογικά αίτια). Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα Κέντρα Κράτησης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα το απόγευμα του Σαββάτου, με αίτημα να κλείσουν αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News