default-image

"Όχι" Τουσκ στο αίτημα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής

Ελλάδα
"Όχι" Τουσκ στο αίτημα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τουσκ ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Κυριακή.

Λίγο αργότερα, με δηλώσεις στο Reuters, ο κ. Τουσκ απέρριψε το ενδεχόμενο σύγκλησης Συνόδου την Κυριακή, όμως δήλωσε έτοιμος να κάνει κάτι τέτοιο «εν ευθέτω χρόνω». Σε κάθε περίπτωση, μετά την διαφαινόμενη συμφωνία στο αποψινό Eurogroup, το ενδεχόμενο αυτό, δηλαδή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, φαίνεται να απομακρύνεται.

Με ένα υπαινικτικό tweet, νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οργιώδες παρασκήνιο στις Βρυξέλλες ότι υπήρξε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τουσκ έγραψε πως η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο αναζήτησης μιας «κοινώς αποδεκτής στάσης» των χωρών της ΕΕ, χωρίς όμως να εξηγήσει τι ακριβώς συζητήθηκε. Άναψε έτσι και πάλι τις συζητήσεις για ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ώστε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Από την ελληνική πλευρά άλλωστε έχει -τις τελευταίες ώρες ειδικά- συζητηθεί το ενδεχόμενο αυτό, διά στόματος των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News