default-image

Κ. Ήσυχος: "Στόχος της κυβέρνησης το ξύλωμα του πελατειακού κράτους"

Ελλάδα
Κ. Ήσυχος: "Στόχος της κυβέρνησης το ξύλωμα του πελατειακού κράτους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και από το σύστημα επιλογής μεταθέσεων των στρατευσίμων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2015 της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη.

Ο αναπληρωτής υπουργός, παρέστη στην τελετή συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά. Μετά την τελετή ορκωμοσίας ακολούθησε παρέλαση των νεοσυλλέκτων ενώπιον του ΑΝΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΑ. Ακολούθως ο ΑΝΥΕΘΑ συναντήθηκε και συζήτησε με γονείς και συγγενείς νεοσυλλέκτων.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή ορκωμοσίας, ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να παρίσταμαι στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 1ης ΕΣΣΟ 2015 εκπροσωπώντας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση. Θα ήθελα να απευθυνθώ πρώτα στους γονείς, οι οποίοι σήμερα με ανάμεικτα συναισθήματα υπερηφάνειας και αγωνίας παρακολουθείτε τα παιδιά σας να μπαίνουν σε ένα μονοπάτι ζωής καινούργιο και άγνωστο. Πριν τρεις μήνες βρισκόμουν κι εγώ στη θέση σας και αυτά τα συναισθήματα ένιωθα. Θα έχουν την ευκαιρία μέσα από νέα δεδομένα, δοκιμασίες και εκπαίδευση να βιώσουν εμπειρίες και να συνεισφέρουν στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας», είπε ο κ. Ήσυχος.

«Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποτελεί βασικό στόχο της νέας Κυβέρνησης αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας τους Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και από το σύστημα επιλογής μεταθέσεων των στρατευσίμων. Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια νέα διαδικασία με την οποία στοχεύουμε τα κοινωνικά αιτήματα να εξετάζονται εξ ολοκλήρου με διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όλο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει συνεχώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η βούληση μας είναι δεδομένη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ήσυχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News