default-image

Σουλτς: "Ζήτημα σεβασμού το να δοθεί μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ"

Οικονομία
Σουλτς: "Ζήτημα σεβασμού το να δοθεί μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνομίλησε με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, και δήλωσε ότι είναι ζήτημα σεβασμού το να δοθεί μια ευκαιρία σε μια νέα κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κ. Σουλτς, τόνισε την έκπληξη του για την απότομη αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ελληνική αίτηση για παράταση των δανειακών συμβάσεων, καθώς κατά τη δική του άποψη η επιστολή της Ελλάδας έχει «πολλή ουσία» και θα πρέπει να εξεταστεί.

Η άλλη επιλογή είναι «να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Κατανόηση για την Ελλάδα ζήτησε και ο Αυστριακός Καγκελάριος, και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

Όπως επισήμανε ο καγκελάριος, σύμφωνα με το businessnews.gr, οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν μαζί τους ένα δεύτερο βήμα και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News