default-image

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

Κρήτη
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους σημαντικούς λόγους οι οποίοι συντρέχουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης στην πόλη της Ιεράπετρας ανέλυσε στον υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, ο βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαϊτζάκης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Δερμιτζάκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Χασάπης, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας και της επανένταξης στα μηχανογραφικά του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης στην πόλη της Ιεράπετρας.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης ανέλυσε εκτενώς τους λόγους για τους οποίους κρίνεται αναγκαία, όπως είπε, «η επαναλειτουργία του επιτυχημένου κατά γενική ομολογία τμήματος στην Ιεράπετρα». Επισήμανε επίσης ότι το νέο τμήμα "Τεχνολογίας Τροφίμων", το οποίο είχε προαναγγελθεί, παραμένει στις καλένδες, αφού καμιά ενέργεια δεν είχε γίνει από την προηγούμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση για την πραγματοποίηση του.

Ο κ. Μπαλτάς, αφού άκουσε προσεκτικά και με κατανόηση τους σημαντικούς λόγους οι οποίοι συντρέχουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του υφιστάμενου τμήματος στην πόλη της Ιεράπετρας, στη συνέχεια δήλωσε ότι στα πλαίσια ενός γενικού επανασχεδιασμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εξεταστεί η επαναλειτουργία και η συνέχιση του τμήματος "Εμπορίας και Διαφήμισης" στην πόλη της Ιεράπετρας. Ο Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο νέο σχεδιασμό η αγροτική φυσιογνωμία της περιοχής και οι δυνατότητες για ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα στην Ιεράπετρα, για τη δημιουργία τμήματος ΤΕΙ γεωπονικού χαρακτήρα, καθώς και το ότι στο προηγούμενο καταμερισμό των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κρήτη ο νομός Λασιθίου είχε καταφανώς παραμεληθεί.

Τέλος, προτάθηκε από το υπουργείο η σύσταση Παγκρήτιας Επιτροπής με τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών για τον επανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News