Ελλάδα

Επίσκεψη Π. Καμμένου στην 1η Στρατιά και στον ΑΤΑ

Την επανασύσταση της πρώτης Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεων (ΜΟΜΑ) σε ένα εξάμηνο προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Λάρισα, όπου εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα υπάρχει κέντρο της ΜΟΜΑ στο Λουτράκι, τη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, θα υπάρξει άμεσα αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις των ενόπλων δυνάμεων με δόσεις που θα καθοριστούν πολύ σύντομα και θα δοθούν όλα τα αναδρομικά, που θα προκύψουν από περιπτώσεις εξοπλιστικών που έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων. «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, ο βουλευτής Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά είμαι σήμερα εδώ, στη Λάρισα. Είχα τη χαρά και την τιμή, για πρώτη φορά ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, να επισκεφθώ την 1η Στρατιά, να συνομιλήσω με τον στρατηγό, τους αξιωματικούς και τα στελέχη. Επισκεφθήκαμε το πρότυπο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στηρίζει τις κοινές επιχειρήσεις στην Κεντρική Αφρική. Ένα Στρατηγείο που απέδειξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν άριστα να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς στρατούς.

Πριν από λίγο, εγκαινιάσαμε ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, από εδώ, από τη Λάρισα, μαζί με το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας, τώρα στο ΑΤΑ, αργότερα στην 110 Π.Μ. Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις στρατιωτικές Αρχές, τον περιφερειάρχη αλλά και τους βουλευτές που ήταν σήμερα εδώ».

Ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας την εκλογή του 7ου Προέδρου της Δημοκρατίας για τη χώρα, τόνισε: «Νομίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, επισήμανε πως «τις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ενωμένη με έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό. Γιατί αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και με μία νέα πολιτική πρακτική να σταματήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, να σταματήσει την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση και τα λουκέτα».

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε πως «θέλω να πω ότι ήδη χαράξαμε μία καινούργια πολιτική. Η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα, όπως ενημέρωσα ήδη, θα δεχθεί το σύνολο, μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες. Όπως επίσης γνωρίζετε, η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου».

Σχόλια