default-image

Παραιτήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Σχολείων

Ελλάδα
Παραιτήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόλυτη ρήξη κατέληξε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων, που οδηγήθηκαν σε παραίτηση. 

«Το εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη χώρα μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό» φέρεται να είπε ο υπουργός στους εκπαιδευτικούς εκφράζοντας την αντίθεσή του στο θεσμό της Αριστείας.

Σε γονείς και μαθητές επικρατεί αναστάτωση, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποια σχολεία θα γίνουν εξετάσεις και ποια θα παραμείνουν πρότυπα. 

Η επιστολή παραίτησης της Δ.Ε των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

«Η Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων επί 4 χρόνια εργάστηκε χωρίς την παραμικρή υλική απολαβή ή αμοιβή για τα μέλη της, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενόςδικτύου 60 σχολικών μονάδων το οποίο είχε ως σκοπό να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα καλών πρακτικών για τη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην προοπτική αυτή επιτελέστηκε ένα πολύπλευρο έργο με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και αναπτυξιακές επιλογές, μεεθελοντική προσφορά εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων, πανεπιστημιακών που ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος, με τη γενικευμένη αποδοχή στο επίπεδο της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών θεσμών.

Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατ' αρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνσηολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο.

Επομένως η ΔΕΠΠΣ, η οποία αμέσως έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Υπουργού, δεν είναι δυνατόν να έχει άλλη επιλογή από την υποβολή της οριστικής της παραίτησης.

Γεώργιος Θεόφ. Καλκάνης, Πρόεδρος

Γιάννης Αντωνίου, Αντιπρόεδρος

Τάκης Δέγλερης

Κώστας Ραβάνης

Βασιλική Ζιάκα

Παναγιώτης Πήλιουρας

Γιάννης Σωσσίδης

Αικατερίνη Ριζάκη (Γραμματέας της ΔΕΠΠΣ)»

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News