default-image

"Η κυβέρνηση αποδέχεται την αλήθεια, μετά από μία δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση"

Ελλάδα
"Η κυβέρνηση αποδέχεται την αλήθεια, μετά από μία δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες.

«Αφού έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση εσωτερικής κατανάλωσης, η κυβέρνηση αποδέχεται την αλήθεια και ζητάει παράταση της δανειακής σύμβασης που είναι ταυτόσημη με το μνημόνιο και το πρόγραμμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι τώρα ελπίζει «να αρχίσει επιτέλους η διαπραγμάτευση επί της ουσίας».

Υποστήριξε ακόμη ότι «η τεράστια διαφορά είναι ότι εμείς είχαμε ως στόχο την άμεση έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή, ενώ τώρα η κυβέρνηση ζητάει νέο πρόγραμμα, δηλαδή μνημόνιο 3».

Ο κ. Βενιζέλος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για τις θέσεις σχετικά με το χρέος, λέγοντας ότι «ευτυχώς σταμάτησαν τα ψέματα σε σχέση με το χρέος και η κυβέρνηση υιοθέτησε αυτά που έγιναν από τις αρχές του 2012».

«Ας σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις και τα ψέματα. Ας προχωρήσουμε στο δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης. Όλοι αργά ή γρήγορα - ελπίζω γρήγορα - θα καταλάβουν» κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News