default-image

Με 233 "Ναι" Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος

Ελλάδα
Με 233 "Ναι" Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 233 "Ναι" Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.  

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, αφού συγκέντρωσε 233 ψήφους, ενώ τον Νίκο Αλιβιζάτο υπερψήφισαν 30 βουλευτές και παρών ψήφισαν 32 βουλευτές.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 5 βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε δηλώσει πως θα απείχε από τη διαδικασία, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ασθενής, η Ιωάννα Γαϊτάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσε με την επιλογή Παυλόπουλου, ο Αλ. Κοντός της Ν.Δ., που βρίσκεται στο εξωτερικό και δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Πρ. Παυλόπουλο και ο Σάββας Αναστασιάδης (Ν.Δ.) πλου δήλωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι θα ψήφισε τον Πρ. Παυλόπουλο.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ψήφισαν "παρών", ενώ την υποψηφιότητα Αλιβιζάτου στήριξε το "Ποτάμι" και το ΠΑΣΟΚ/

Συγχαρητήρια Ν. Αλιβιζάτου στον νέο ΠτΔ

Τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έδωσε ο συνυποψήφιός του, Νίκος Αλιβιζάτος.

«Ειδικά υπό τις σημερινές περιστάσεις, που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θέλω να ελπίζω ότι ο αγαπητός φίλος και "εν όπλοις" συνάδελφος θα αναδείξει, ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, το πραγματικό νόημα του θεσμού του Προέδρου: θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας όχι ως παθητικός θεατής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά με πρωτοβουλίες και ενεργό ρόλο, όπως ο Ιταλός ομόλογός του. Θα λειτουργεί δηλαδή ως αδιαπέραστο ανάχωμα στη διολίσθηση της εξουσίας, κάθε εξουσίας, προς την αλαζονεία και συχνά προς την αυθαιρεσία» αναφέρει στο χαιρετισμό του ο κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος ευχαρίστησε τους βουλευτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Συγχαρητήρια Ευ. Βενιζέλου

Τα συγχαρητήριά του στον Προκόπη Παυλόπουλο για την εκλογή του στον προεδρικό θώκο εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συγχαίρω θερμά τον κ Προκόπη Παυλόπουλο για την εκλογή του. Είμαι βέβαιος ότι θα ασκήσει κατά τρόπο άψογο τα συνταγματικά του καθήκοντα» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στην ανακοίνωση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News