Ελλάδα

Διαφωνεί αλλά στηρίζει Παυλόπουλο ο Λαπαβίτσας.

"Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια ξεχωριστή δημόσια προσωπικότητα με δημοκρατικές ευαισθησίες", αλλά δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια της στροφής προς τα αριστερά αλλά και της απόρριψης των Μνημονίων και της απέχθειας προς το παλιό κατεστημένο, αναφέρει σε δήλωσή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Kώστας Λαπαβίτσας.

Ωστόσο σημειώνει πως δεν τίθεται θέμα εναντίωσης στην επιλογή αυτή, καθώς οι στιγμές απαιτούν αρραγές μέτωπο

Ολόκληρη η δήλωση Λαπαβίτσα

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη στροφή προς τα αριστερά, την απόρριψη των Μνημονίων και την απέχθεια προς το παλιό κατεστημένο, σε συμφωνία με την θέληση του λαού η οποία εκφράστηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ένας τέτοιος Πρόεδρος θα μπορούσε να στηρίξει αποτελεσματικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τιτάνιο έργο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της ανόρθωσης της χώρας. Θα μπορούσε ακόμη να αποτελέσει ένα νέο υπόδειγμα δημοκρατίας και να διευρύνει την μεγάλη λαϊκή αποδοχή που ήδη έχει η κυβέρνηση.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια ξεχωριστή δημόσια προσωπικότητα με δημοκρατικές ευαισθησίες, αλλά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια.

Από τη στιγμή όμως που η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε δημόσια από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται ζήτημα εναντίωσης στην επιλογή αυτή. Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμες και λεπτές διαπραγματεύσεις που απαιτούν αρραγές μέτωπο. 

Σχόλια