default-image

Βενιζέλος: "Το αίτημα για παράταση πρέπει να γίνει δεκτό"

Ελλάδα
Βενιζέλος: "Το αίτημα για παράταση πρέπει να γίνει δεκτό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι έχουν γίνει «δύο μεγάλες κυβερνητικές αλλαγές» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αξιολόγησε την αλλαγή σε σχέση με τις θέσεις για το χρέος και την παράταση της δανειακής σύμβασης ως πολύ σημαντικές.

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα, φιλική, ουσιαστική συζήτηση», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος όπως είπε είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα την «τη μακρά και δύσκολη εμπειρία μου από τα προηγούμενα πέντε χρόνια».

Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, «είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν γίνει δύο μεγάλες αλλαγές» και αναφέρθηκε στην «εγκατάλειψη των θεωριών για μονομερείς ενέργειες» σε ό,τι αφορά το χρέος.

Επίσης, η δεύτερη αλλαγή είναι κατά τον κ. Βενιζέλο η «αποδοχή του προγράμματος. Της δανειακής σύμβασης». Όπως ανέφερε παρέδωσε στον πρωθυπουργό ένα σημείωμα με τις δηλώσεις του σχετικά με την ανάγκη για ένα μικρότερο επιδιωκόμενο πλεόνασμα προκειμένου να προχωρήσουν μέτρα ανάπτυξης καθώς και τον νόμο με την παράταση της σύμβασης έως τις 28 Φεβρουαρίου.

«Το αίτημα της κυβέρνησης για παράταση είναι αίτημα που πρέπει να οδηγήσει σε σύγκληση Eurogroup και αποδοχή» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. «Δεν έπρεπε να χάσουμε χρόνο σε μία αντιπαράθεση για τις λέξεις» τόνισε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News