Ελλάδα

ΚΚΕ: Ο καυγάς δεν αφορούσε στην ουσία το λαό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έδωσε βάρος στη σημειολογία της ''εγκατάλειψης του μνημονίου και της τρόικας'' στην πραγματικότητα αποδέχεται πλήρως την ουσία των προηγούμενων δεσμεύσεων προς την ευρωζώνη, τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που είναι σε βάρος του λαού, τονίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την ευρωζώνη μέχρι στιγμής, όπως γράφει το in.gr.

Σε ό,τι αφορά δε τα νομοσχέδια που ανακοίνωσε ότι θα φέρει άμεσα ο πρωθυπουργός το ΚΚΕ λέει ότι αποτελούν 'σταγόνα στον ωκεανό' των εφαρμοστικών νόμων και μνημονίων.

Μέχρι στιγμής η έκβαση των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ-Ευρωζώνης αποδεικνύουν ότι ο προεκλογικός και μετεκλογικός καβγάς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν αφορούσε την ουσία για τον λαό, αλλά περισσότερο τους τίτλους» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ και προσθέτει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έδωσε βάρος στη σημειολογία τής 'εγκατάλειψης του μνημονίου και της τρόικας' στην πραγματικότητα αποδέχεται πλήρως την ουσία των προηγούμενων δεσμεύσεων προς την ευρωζώνη, τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που είναι σε βάρος του λαού.»

Η αντιφατικότητα όλων αυτών των διεργασιών δεν πρέπει πλέον να συνεχίζουν να δημιουργούν στον λαό και τη νεολαία την απατηλή εντύπωση ότι μπορεί δήθεν οι μεταρρυθμίσεις αυτές να αποβούν προς όφελος των εργατικών λαϊκών δυνάμεων.» 

 Όφελος θα έχει μόνο το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η ΕΕ και οι αντιδραστικοί θεσμοί της. Ο λαός, το λαϊκό κίνημα ας επαγρυπνούν!» καταλήγει το ΚΚΕ.

Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στην Ευρώπη επανήλθε το ΚΚΕ μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει το έδαφος για την υπογραφή νέας συμφωνίας με την ΕΕ και τους δανειστές, εκμεταλλευόμενος την αγωνία του λαού να απαλλαγεί απ' τις αντιλαϊκές πολιτικές, αναφέρεται σε άτυπο σχόλιο του ΚΚΕ μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.Στο σχόλιο προστίθεται ότι ο πρωθυπουργός σπεύδει να ανακοινώσει τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που αποτελούν ''σταγόνα στον ωκεανό'' των εφαρμοστικών νόμων και μνημονίων, των οποίων την κατάργηση θα ζητήσει άμεσα, με πρόταση νόμου και ονομαστική ψηφοφορία το ΚΚΕ.

Σχόλια