Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων και των ανέμων που πνέουν, το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, είναι άκρως χειμωνιάτικο. Το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειξε -3 βαθμούς Κελσίου, -2 σε Κοζάνη και Καστοριά, -1 σε Αλεξανδρούπολη και 0 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Από τις χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν, αλυσίδες χρειάζοντα όλα τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρινισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Ταξιάρχη - Αρναία, μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου - Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος.

Αναγκαίες οι αλυσίδες και στον νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, από το 86ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 19ο (διασταύρωση Κωστοχωρίου), έως το 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς. Στην Καστοριά, αλυσίδες, χρειάζεται η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Στην Θεσσαλία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτης, από το 28ο χλμ, (διασταύρωση Κοτρωνίου) έως το 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας, από το 17ο χλμ (Δ.Δ. Στουρναρέικων) έως το 55ο χλμ (Δ.Δ. Μεσοχώρας) και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Τρικάλων. Επίσης, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από το 13ο έως το 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος) και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος) (νομός Καρδίτσας), όπως επίσης, στην εθνική οδό Βόλου - Ζαγοράς Μαγνησίας (Άνω Κλάδος), από το 13ο έως το 38ο χλμ.

Τέλος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, χιονίζει κατά διαστήματα από το πρωί, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και περιοχές γύρω από αυτό, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σχόλια