Ελλάδα

Δεν ψηφίζει Παυλόπουλο, προτείνει Αλιβιζάτο το Ποτάμι

Ήταν δεδομένο ότι δεν θα συναινούσε στην "πολιτική" επιλογή Παυλόπουλου το Ποτάμι, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την σχετική απόφαση του κόμματος.

Οπως ανακοινώθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού δεν θα ψηφίσει την Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα ο θα προτείνει τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος και έκανε δεκτή την πρόταση του Ποταμιού.

«Παρωχημένη και παλαιοκομματικού τύπου» χαρακτηρίζουν στο «Ποτάμι» την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.

Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

Σχόλια