Ελλάδα

Ευ. Βενιζέλος: "Η κυβέρνηση υποχωρεί και μας πηγαίνει σε μνημόνιο 3"

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι «λέγοντας πως κάνει διαπραγμάτευση υποχωρεί και μας πηγαίνει πλησίστια στο μνημόνιο 3» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για ενημέρωση.

«Θέλουμε να στηρίξουμε μια εθνική διαπραγμάτευση. Αντί όμως να έχουμε ενημέρωση, παρακολουθούμε από την τηλεόραση την κυβέρνηση, να εκλιπαρεί τους ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κάποιες άλλες λέξεις, όχι για την ουσία των θεμάτων. Στο μεταξύ τα οικονομικά δεδομένα επιδεινώνονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε λέγοντας «δεν καταλαβαίνω, γιατί εθελοτυφλούμε ομαδικά. Γιατί κάποιοι παίζουν με τα πιο ευγενικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Εξήγησε δε ότι «η κυβέρνηση λέει δέχομαι παράταση της δανειακής  σύμβασης, αλλά όχι παράταση του μνημονίου. Έλεος. Το μνημόνιο είναι η δανειακή σύμβαση. Αυτό που έχει παραταθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου, είναι η δανειακή σύμβαση».

Τέλος, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχώρηση και νέο μνημόνιο τονίζοντας ότι «εμείς είχαμε ετοιμάσει την έξοδο από το μνημόνιο και το πέρασμα στην προληπτική πιστωτική γραμμή για να αναπνεύσει η οικονομία, να έχουμε ανάπτυξη και απασχόληση».

Σχόλια