Ελλάδα

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, ανακοινώνει τα εξής:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέα "μαύρη" λίστα προσώπων, που κατέχουν δημόσια αξιώματα στη Ρωσία και στους οποίους επιβάλλει κυρώσεις με την αιτιολογία της εμπλοκής τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μεταξύ των «τιμωρημένων» από την ΕΕ είναι κι ο Βαλέρι Ράσκιν, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας κι αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Οι νέες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν μια μέρα μετά την εφαρμογή συμφωνίας για την εκεχειρία στην Ουκρανία, όπως κι οι προηγούμενες σαφώς και δεν συμβάλλουν στην όποια επίλυση των προβλημάτων της ουκρανικής κρίσης.

Επιπλέον, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πως δήθεν, χάρη στη στάση τους στη Σύνοδο των Υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, δεν επιβλήθηκαν νέα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνον συναίνεσε στις ίδιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με τις οποίες είχε συμφωνήσει κι η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και συμφώνησε στη διαιώνιση και παραπέρα κλιμάκωσή τους".

Σχόλια