Ελλάδα

Το Μαξίμου στηρίζει Βαρουφάκη

«Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά τις φήμες πως Βερολίνο και Βρυξέλλες «μεθοδεύουν» απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών.

Την οργισμένη αντίδραση κυβερνητικών κύκλων προκάλεσε η έντονη φημολογία πως Βερολίνο και Βρυξέλλες «επιθυμούν» και «μεθοδεύουν» την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δημοσιεύματα επιχειρούν να υπονομεύσουν το κύρος του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη» αναφέρουν και με σκληρό ύφος, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως κάτι τέτοιο είναι «κατανοητό», αφού «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συναντούν έναν υπουργό οικονομικών που τους φέρεται ισότιμα».

«Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι δεν έχουν, πλέον, να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Επιχειρώντας να αποδομήσει τον κ. Βαρουφάκη, το Βερολίνο, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» από τη Γερμανία, εμφανίζεται να εντοπίζει στο πρόσωπό του το «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης.

Σε σχετικό ρεπορτάζ, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, «φωτογράφισε» ως ακατάλληλο τον κ. Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup».

Την ίδια ώρα, Γερμανοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, στους οποίους επιχείρησαν να περάσουν το μήνυμα ότι... καλό θα είναι να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης.

Το ίδιο αίτημα φέρεται να επανέλαβε, μετά το Eurogroup, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας με υπουργό της νέας ελληνικής κυβέρνησης, για να λάβει την απάντηση: «Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα και η κυβέρνησή της είναι δική της υπόθεση. Σας παρακαλώ να μείνετε στα θέματα συνεργασίας που προκύπτουν από το διπλωματικό σας ρόλο».

Σήμερα το μεσημέρι, δε, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά έγραψε επί λέξει στο Twitter: «Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι κ το Παρίσι. Μάλλον τα βρήκαν σκούρα. Συντονισμένο το ιερατείο για Διαίρην κ βασίλευε».

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια