default-image

Πρόσωπο της Αριστέρας για ΠτΔ ζητά ο Γλέζος

Ελλάδα
Πρόσωπο της Αριστέρας για ΠτΔ ζητά ο Γλέζος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, υποστήριξε ότι για να ολοκληρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να προέρχεται από την Αριστερά.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τόνισε ότι επί τόσα χρόνια η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν στη θέση αυτή πρόσωπα από τα κόμματα τους.

Τόνισε ότι, "εμένα με ενδιαφέρει ο θεσμός", προσθέτοντας πως "πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι, όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη ΝΔ και όταν ήταν η Ν.Δ. ο Πρόεδρος να είναι από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ολοκληρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού, που θέλει να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια- και ολοκλήρωσή της θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την Αριστερά".

Ο Μανώλης Γλέζος δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση του Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι λυπάται τους έλληνες πολίτες. "Θα μπορούσα να αντιστρέψω και να πω λυπάμαι για τους υπουργούς Οικονομικών και τη κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά δεν θα το πω. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτή τη στιγμή γιατί απέδειξε περίτρανα με τη ψήφο του ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδιστεί από το να ανακτήσει τη εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει οι δανειστές στο λαιμό του. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω".

Όσο για τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης από το εξωτερικό, αλλά και την Ελλάδα, ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι αν ο λαός και η κυβέρνηση συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, δεν πρόκειται να βγούμε χαμένοι.

Όπως ο λαός παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του και όσο η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται με αυτό, δεν πρόκειται να βγούμε χαμένοι. Ο λαός επιμένει στη λύση των προβλημάτων με βάση το δίκιο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News