default-image

Η Αυστρία στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες

Ελλάδα
Η Αυστρία στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και στους Έλληνες πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία, και αυτό το έχει επισημάνει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν» τονίζει ο επικεφαλής της KO του ηγούμενου του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία, Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Αντρέας Σίντερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ».

Την περασμένη Πέμπτη, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, είχε ζητήσει από την ΕΕ να είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται, όπως είχε πει, «μια έντιμη, καλή ευκαιρία».

Όπως είχε επισημάνει ο καγκελάριος «πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία, όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζες της αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατό να βρεθεί από κοινού μια λύση».

Είχε διαμηνύσει για άλλη μια φορά ότι «οι πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση μια εξίσου έντιμη στάση όπως προς όλες τις άλλες κυβερνήσεις».

Στη συνέντευξη ο κ. Σίντερ τονίζει πως είναι σωστό και αναγκαίο να επισημαίνονται οι κίνδυνοι στην πορεία της Ευρώπης από την πολιτική της λιτότητας, η οποία εκπροσωπείται υπερβολικά έντονα από τη Γερμανία και πρέπει να διορθωθεί.

Και το ζήτημα είναι ποια πρέπει να είναι η στάση απέναντι στην Ελλάδα, καθώς «οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο αέρα για να μπορούν να αναπνεύσουν, για να είναι σε θέση να υλοποιήσουν μια πολιτική κοινωνικά συμβατή και που θα ενισχύει την ανάπτυξη».

Ο ίδιος, απορρίπτοντας την κριτική που ασκείται από το Λαϊκό Κόμμα στον καγκελάριο για την προσέγγιση του με την Ελλάδα «παρακάμπτοντας με τον τρόπο αυτό τους υπόλοιπους εταίρους στην ΕΕ» τονίζει ότι ήταν σίγουρα σωστό ο κ. Φάιμαν να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να συνομιλήσει μαζί του.

Επισημαίνει ότι η πολιτική λιτότητας «της μάρκας Μέρκελ», από την οποία πλήττεται ολόκληρος ο ευρωπαϊκός χώρος, απειλεί την οικονομική ανάπτυξη, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ, όπου γίνονται επενδύσεις, έχουν μια υψηλή οικονομική ανάπτυξη.

Μόνον εξοικονομήσεις και περικοπές σε όλους τους τομείς δεν μπορούν να λειτουργήσουν, το μόνο που κάνουν είναι να απειλούν την ανάπτυξη γι αυτό και είναι αναγκαίες οι επενδύσεις και οι ελαφρύνσεις, προσθέτει ο επικεφαλής της ΚΟ των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News