default-image

Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

Ελλάδα
Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά στην Πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην κυβέρνηση εν όψει των διαπραγματεύσεων στο αυριανό Eurogroup. Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια ζήτησαν μια «ανάσα αξιοπρέπειας», αλλά και τον «τερματισμό της λιτότητας».

Η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς πλημμύρισε από διαδηλωτές η πλατεία Συντάγματος και όλοι οι γύρω δρόμοι.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπήρχαν κομματικά συνθήματα ή πανό. Τα περισσότερα πανό που αναρτήθηκαν ήταν υπέρ της αλλαγής των πολιτικών στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας, ενώ υπήρχαν και σατιρικά πανό, επηρεασμένα από το πνεύμα της Αποκριάς.

Περισσότερα από 8.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις ελληνικές θέσεις, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα, αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε.. Άλλοι κρατούσαν πλακάτ κατά της Γερμανίας. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν: «Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε».

Στο Ηράκλειο πλήθος κόσμου διαδήλωσε μαζικά υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Οι Έλληνες, θα πρέπει να στείλουμε με ομοψυχία τώρα, ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή της πολιτικής λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, που φτωχοποιεί ολοένα τον Ελληνικό Λαό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα που έγινε μέσω των social media.

Συγκεντρώσεις ενάντια στην λιτότητα πραγματοποιήθηκαν και στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, τηνΆρτα και την Πρέβεζα με τους πολίτες της Ηπείρου να ζητούν «ανάσα αξιοπρέπειας».

Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος, συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup με σύνθημα "Δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε".
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News