default-image

Δύσκολη διαπραγμάτευση "βλέπει" η κυβέρνηση

Ελλάδα
Δύσκολη διαπραγμάτευση "βλέπει" η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη διαπραγμάτευση στο αυριανό Eurogroup αναμένει η κυβέρνηση, που επισημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει οπωσδήποτε απόφαση, αν και - όπως αναφέρουν στέλεχη της - κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Σπεύδει επίσης να ξεκαθαρίσει ότι στις επαφές των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας - δανειστών δεν αναζητήθηκαν ισοδύναμα μέτρα, διαψεύδοντας σχετικές διαρροές.

Κυβερνητικοί παράγοντες εξηγούν ότι ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων ήταν να καταγράψουν τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις και όχι να κάνουν διαπραγματεύσεις. Όπως αναφέρουν, κάθε πλευρά έχει, πλέον, το δικό της κείμενο και γνωρίζει τα πεδία συμφωνίας και διαφωνίας.

«Το τεχνικό κλιμάκιο της ελληνικής πλευράς», συνεχίζουν, «παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης με στοιχεία, επιχειρήματα και απόλυτη επάρκεια. Αυτό άλλωστε αναγνωρίστηκε και από το τεχνικό κλιμάκιο των πιστωτών».

Ακόμη, από την κυβέρνηση τονίζεται ότι η «συμφωνία - γέφυρα» αποσκοπεί στο να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική κοινωνία μέχρι την οριστική διαπραγμάτευση και την τελική συμφωνία, άρα «δεν ταυτίζεται, σε καμία περίπτωση, με το τετραετές σχέδιό της».

Το Μαξίμου δίνει για μία ακόμη φορά ιδιαίτερη βαρύτητα στις λαϊκές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι η στήριξη του λαού είναι η δύναμη της κυβέρνησης και ενισχύει τη διαπραγματευτική της θέση.

Κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr,  επαναλαμβάνουν ότι η ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή αποδεικνύει σθεναρά τη βούλησή της για εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης με σεβασμό στους εταίρους της, στον ελληνικό λαό και την ετυμηγορία του.

Εξάλλου, επαναλαμβάνουν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καταπολέμηση φοροδιαφυγής / φοροαποφυγής και της διαφθοράς. «Ο σκεπτικισμός, λοιπόν, ορισμένων πλευρών -όχι κατ' ανάγκη των τεχνικών κλιμακίων- ως προς τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων, έχει να κάνει με την μη απόδοση της προηγούμενης κυβέρνησης», συμπληρώνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News