Ελλάδα

Λ. Φαμπιούς: "Πρέπει να υπάρξει διπλός σεβασμός στο ελληνικό θέμα"

Την εκτίμηση ότι πρέπει να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός στο ελληνικό θέμα, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί, στο ραδιόφωνο Europe1. Όπως εξήγησε, χρειάζεται σεβασμός τόσο «στην ψήφο των εκλογέων, οι οποίοι ψήφησαν κατά μιας αέναης λιτότητας», όσο και στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις».

«Είχαμε συζητήσεις που στην αρχή δεν έδιναν αποτελέσματα. Τώρα όμως προχωρούμε κάπως, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι το 70% του προηγούμενου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, μπορούν να διατηρηθούν και απομένουν 30% προς συζήτηση», ανέφερε ο κ. Φαμπιούς, δηλώνοντας αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης.

«Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη. Υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στο πρωτογενές ισοζύγιο. Στη συνέχεια θα συζητήσουμε βέβαια για το χρέος, για το οποίο δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Οι τεχνικοί όμως, μπορούν να συζητήσουν γι' αυτό που ονομάζουν "ωρίμανση". Αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, «πέρασαν από την αλαζονεία στην πρόκληση και τώρα ανακαλύπτουν την πραγματικότητα», ο Γάλλος ΥΠΕΞ σχολίασε: «Οχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχασαν το 50% του εισοδήματός τους, πράγμα σοβαρό».

Σχόλια