default-image

Τσίπρας: "Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup θα είναι δύσκολη"

Ελλάδα
Τσίπρας: "Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup θα είναι δύσκολη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δυσκολίες που υπάρχουν για να επιτευχθεί σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους επισημαίνει με δήλωσή του στην εφημερίδα "RealΝews" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει μεν πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα», ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσει κανείς για συμφωνία» και τονίζει πως «η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι δύσκολη».

Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας συνάντησαν μιαν άλλη Ελλάδα, που ξέρει τι θέλει να διεκδικεί. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού».

Την ίδια ώρα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης, μίλησε το πρωί στο Mega για το ενδεχόμενο ακόμη και μιας νέας Συνόδου Κορυφής μόνο για την Ελλάδα. «Η κυβέρνηση πιστεύει πάντως», είπε, «πως στη Σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα η συμφωνία θα κλείσει κατά 99,9%».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι το 1,5% στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει σχεδόν γίνει αποδεκτό από τους εταίρους.

Για «παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας», που «δεν μπορούν πλέον να εκτελούνται by the book ("κατά γράμμα") από τη νέα ελληνική κυβέρνηση», έκανε λόγο ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News