Ελλάδα

Αυτοκτονία μετανάστη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης

Ένας ακόμη μετανάστης έθεσε τέλος στη ζωή του στη χώρα μας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη, είδηση που έγινε γνωστή λίγες μόνο ώρες μετά την αυτοχειρία ενός Πακιστανού στο κέντρο κράτησης κρατουμένων Αμυγδαλέζας, του οποίου την κατάργηση ανακοίνωσε ο Γιάννης Πανούσης.

Ο 23χρονος αλλοδαπός αυτοκτόνησε στο κελί του, στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αλλά το περιστατικό έγινε γνωστό μόλις σήμερα Σάββατο.

Ο νεαρός μετανάστης από την Υεμένη, όπως αναφέρει το skai.gr, φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό το λόγο παρακολουθούνταν από γιατρό. Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του σε κλινική, παρά μόνον η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Κάτω από συνθήκες που αποτελούν αντικείμενο προανάκρισης, ο 23χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος, μέσα στο κελί του, όπου κρατούνταν μαζί με άλλους συγκρατούμενους, χρησιμοποιώντας ως βρόγχο την μπλούζα του. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο διαπίστωσε απλώς το θάνατό του.

Ο νεαρός άνδρας κρατούνταν από τα μέσα Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, διότι βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία απέλασής του.

Σχόλια