default-image

Αυτοκτονία μετανάστη στην Αμυγδαλέζα και εξέγερση

Ελλάδα
Αυτοκτονία μετανάστη στην Αμυγδαλέζα και εξέγερση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία νέα αυτοκτονία μετανάστη σημειώθηκε την Παρασκευή μέσα στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Πρόκειται για μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες έβαλε τέλος στη ζωή απελπισμένος για το γεγονός ότι συνελήφθη και μεταφέρθηκε για τρίτη φορά στην Αμυγδαλέζα. Στο χώρο κράτησης των μεταναστών επικράτησε ένταση για λίγη ώρα, ωστόσο με την επέμβαση της Αστυνομίας δεν επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μεταναστών, ο μετανάστης, το όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Ναντίν, βρέθηκε στο κελί του με μία πετσέτα τυλιγμένη γύρω από το λαιμό του, την οποία και χρησιμοποίησε ως θηλιά προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο μετανάστης που δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, είχε συλληφθεί ξανά δύο φορές. Η τρίτη σύλληψή του έγινε στην Κρήτη, από όπου και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα εκ νέου.

Ένταση επικράτησε στο κέντρο κράτησης, με τους κρατούμενους να μην επιτρέπουν στην Αστυνομία την πρόσβαση. Στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής. Αμέσως ενημερώθηκαν για την κατάσταση ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον αναπληρωτή υπουργό Γ. Πανούση και τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, ένας ακόμη μετανάστης από το Αφγανιστάν πέθανε στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ο 23χρονος Αφγανός δήλωσε ασθένεια και μεταφέρθηκε στην "Αγία Όλγα" και από εκεί στο "Σωτηρία", όπου κατέληξε. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο μετανάστη στο συγκεκριμένο κέντρο και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εν λόγω μετανάστης από το Αφγανιστάν έπασχε από AIDS.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News