Ελλάδα

Στις 15 Μαΐου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου το κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου και στα μέσα Μαρτίου η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τη συμμετοχή επιπλέον των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών, της γραμματείας της δημοκρατικής παράταξης και των στελεχών που έδωσαν από την πρώτη γραμμή τη μάχη των εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, επανέλαβε ότι στο συνέδριο θα λήξει η θητεία του και ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τη βάση με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

Προς το σκοπό αυτό ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να συγκροτηθεί εκ νέου το μητρώο των μελών του ΠΑΣΟΚ, σε πρώτη φάση - ενόψει της εκλογής των συνέδρων - μέχρι 30.4.2015. Στη συνέχεια να διασφαλισθεί και πάλι η δυνατότητα εγγραφής μελών ενόψει της ανάδειξης του νέου προέδρου με το μητρώο να οριστικοποιείται δυο ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το συνέδριο να είναι ιδεολογικού, αξιακού και προγραμματικού χαρακτήρα, ώστε να δοθεί μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο και τη συνεδριακή διαδικασία το στίγμα της μελλοντικής πορείας του χώρου σε αναφορά με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης.

Όπως  επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο τοποθετήθηκε στις 15 Μαΐου,  ώστε στο μεταξύ να έχει αποσαφηνισθεί το τοπίο σε σχέση με την πορεία της χώρας, αλλά και για να διαμορφωθούν συνθήκες που θα καθιστούν ευκολότερη την επαφή του ΠΑΣΟΚ με την ευρύτερη κοινή γνώμη και ειδικότερα με τους πολίτες που τοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Σχόλια