Ελλάδα

"Μυστικό δείπνο" Καραμανλή-Μεϊμαράκη

Παράλληλα με τον «μυστικό δείπνο» της Μαριέττας Γιαννάκου, κατά τον οποίο πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ, παραβρέθηκαν και συμφώνησαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ώρα να αρχίσει να κινείται προς την έξοδο, άλλο ένα δείπνο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έφαγαν επίσης μαζί και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την αρχή του τέλους της ηγεσίας Σαμαρά.

Η συνάντηση των κκ. Καραμανλή και Μεϊμαράκη ήταν άκρως ενδιαφέρουσα για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με το Βήμα, οι δυο πολιτικοί έθεσαν τα πάντα επί τάπητος. Η «διανδρία» - τρώγωντας ψάρι - συμφώνησε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει και σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού καθώς εκτιμήθηκε ότι ο κίνδυνος μιας ανάλογης με αυτήν του ΠΑΣΟΚ πορείας είναι φανερός μετά τους νέους πολιτικούς συσχετιμούς που φέρνει η εκλογική νίκης της Αριστεράς.Πάντως οι όποιες κινήσεις φαίνεται πως δεν θα γίνουν «βιαστικά και σπασμωδικά» προκειμένου «να διαφυλαχτεί η ενότητα της παράταξης». Ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο να υπάρξει προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες γιατί «δεν προτίθεται» να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά.

Προκρίνει πάντως την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο.

Σχόλια