Ελλάδα

Στήριξη στην Ελλάδα από το Εργατικό Επιμελητήριο της Αυστρίας

Η στήριξη των προσπαθειών της νέας ελληνικής κυβέρνησης από την Ε.Ε. μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια νέα ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική ατζέντα, δήλωσε ο πρόεδρος του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου, Ρούντι Κάσκε, με την ευκαιρία του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ευρώπη δεν επιτρέπεται τώρα να εγκαταλείψει τους ανθρώπους στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν υποφέρει πολλά εξαιτίας μιας λανθασμένης πολιτικής.

Ακόμη ζήτησε να κατανοήσει η Ευρώπη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού ως ευκαιρία, για να διορθωθούν τα λάθη τής έως τώρα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης και να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αφενός το σαφές "όχι" σε μια πολιτική η οποία διασώζει τράπεζες, αλλά δεν εμποδίζει τη φτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων, και αφετέρου το "ναι" σε μια πολιτική που λαμβάνει πραγματικά σοβαρά υπόψη τους στόχους του προγράμματος «Ευρώπη 2020» και θέτει στο επίκεντρό της την καταπολέμηση της ανεργίας και των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.

Όποιος δεν εξάγει τώρα τα σωστά διδάγματα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, δε θα πρέπει να εκπλήσσεται, όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την πίστη σε μια ενιαία Ευρώπη και στρέφονται σε αντιευρωπαϊκά και εθνικιστικά ρεύματα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου.

Σχόλια