Ελλάδα

Μήνυμα συμπαράσταση στον Ελληνικό λαό και από τη Νέα Υόρκη

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλαν από τη Νέα Υόρκη δεκάδες συγκεντρωμένοι μπροστά από τα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νέα Υόρκη, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.  

Οι περισσότεροι συγκεντρωθέντες ήταν μη ελληνικής καταγωγής, μέλη αριστερών οργανώσεων, αλλά και της ομάδας του αμφιλεγόμενου Αμερικανού ακτιβιστή Λίντον Λαρούς. «Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα επαναστατούμε γιατί δεν μπορούμε να ανασάνουμε», έγραφε το κεντρικό πανό της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που διήρκεσε δύο ώρες μέσα σε δριμύ ψύχος.

Ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των οργανώσεων αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις του κόσμου, την ημέρα που συνεδρίαζε εκτάκτως το Eurogroup. «Στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση.

Μετά την εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες», σημειώνεται. Οι συγκεντρωθέντες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς.  

Σχόλια