default-image

Στις Βρυξέλλες και ο Α. Σαμαράς για τη σύνοδο του ΕΛΚ

Ελλάδα
Στις Βρυξέλλες και ο Α. Σαμαράς για τη σύνοδο του ΕΛΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται, από το βράδυ της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τον πρώην πρωθυπουργό, συνοδεύει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωναν από χθες ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσέρχεται στη σύνοδο «με εθνική γραμμή, για να στηρίξει την Ελλάδα». Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ασκήσει πίεση προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, αναφέρει το imerisia.gr.

O κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες που είναι και μέλη του ΕΛΚ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, επισημαίνοντας την ανάγκη να μη χαθούν οι τεράστιες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρει το imerisia.gr, θα υπενθυμίσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και κυρίως το γεγονός ότι η Ελλάδα τήρησε τις έως τώρα δεσμεύσεις της πετυχαίνοντας πρωτογενή πλεονάσματα και βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Το στίγμα της παρέμβασής του αναμένεται να δώσει μάλιστα σε δημόσια δήλωσή του προσερχόμενος στη Συνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, αύριο το μεσημέρι.

Στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ δεν αποκλείεται ο πρώην πρωθυπουργός να έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με την Ανγκελα Μέρκελ, τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News