default-image

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα λόγω Eurogroup

Ελλάδα
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα λόγω Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το ψύχος εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη στην ειρηνική συγκέντρωση. Οι πολίτες κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων για «έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια», είχαν στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Μετά τις 6.30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς.

Εκατοντάδες πολίτες με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν επίσης στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο. Η συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, έγινε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής, που πάντως δεν εμπόδισαν τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και στο συλλαλητήριο.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στην εκδήλωση με πανό και μικροφωνική συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων, ζητώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Με κεντρικά συνθήματα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, ΝΙΚΑΜΕ», πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια υποστήριξης των θέσεων της κυβέρνησης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Από τις 6 το απόγευμα, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος πολιτών κατέκλεισε τις κεντρικές πλατείες των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και της Άρτας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News