Ελλάδα

Δήλωναν ότι... δεν ταξίδευαν

Προκειμένου να τύχουν φοροαπαλλαγών, δήλωναν ψευδώς ότι τα σκάφη αναψυχής τους, βρίσκονται αγκυροβολημένα (σε ακινησία) σε μαρίνες, περισσότεροι από δέκα ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στις φορολογικές τους δηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Γι' αυτό το λόγο, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ελέγχονται ποινικά για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται για περισσότερους από 10 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι φέρονται ότι στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών δήλωναν πως τα σκάφη τους βρίσκονται σε ακινησία, ωστόσο, λιμενικοί που πραγματοποίησαν ελέγχους σε μαρίνες, πάρκινγκ σκαφών και άλλους ιδιωτικούς χώρους, διαπίστωσαν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες τα σκάφη πραγματοποιούσαν κανονικά ταξίδια αναψυχής.

Κατά τους ελέγχους, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα δύο τελευταία έτη διαπιστώθηκαν 13 περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων,για ακινητοποιημένα σκάφη. Ύστερα από αυτό, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας πλημμελειοδικλών Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί έαν όντως διεπράχθη από τους ιδιοκτήτες το αδίκημα της απάτης.

Σχόλια