default-image

Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει τη ρήξη

Ελλάδα
Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει τη ρήξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη ρήξη δεν την επιδιώκουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να την αποτρέψουμε, αλλά δεν διαπραγματεύεσαι εάν την έχεις αποκλείσει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, από το βήμα της Βουλής. «Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να αποφύγουμε τη ρήξη. Αλλα δεν θα αρνηθούμε να την διανοηθούμε» σημείωσε.

Παράλληλα, προσπάθησε να διαχωρίσει τις πολιτικές του Μνημονίου. Οπως δήλωσε, η κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε μία από τις «τοξικές» πολιτικές που συντηρούν τη λιτότητα και ενισχύουν την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Αθήνα προτείνει γέφυρα από το αδιέξοδο καταστροφικό Μνημόνιο προς μία νέα συμφωνία.

Και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι «δεν έχουμε κανένα δογματισμό να κρατήσουμε όσα μέρη του Μνημονιακού προγράμματος» δεν έχουν μεγάλη σημασία ή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και διευκρίνισε ότι αναφέρεται στη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της φοροδιαφυγής κλπ.

Οπως εξήγησε πρόκειται για «το 70% αυτού του φύλλου συκής είναι είτε άνευ σημασίας, είτε ανεξάρτητο από τη Μνημονιακή λογική». Και συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσέρχεται «όρθια στο Eurogroup και όχι εκ προοιμίου σκυφτή».

Πηγή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News