Ελλάδα

Βαριές καταγγελίες για τις διακοπές Άδωνι σε σαλέ και τη φύλαξή του

Βαριές καταγγελίες κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε η Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ απειλεί με μηνύσεις.

Συγκεκριμένα,  ε επιστολή τους οι αστυνομικοί, την οποία και κοινοποίησαν στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Αστυνομίας, καταγγέλλουν πως κατά την παραμονή του κυρίου Γεωργιάδη το προηγούμενο σαββατοκύριακο σε υπερπολυτελές σαλέ του Παρνασσού, δόθηκε η αστυνομική δύναμη σχεδόν τριών νομών και 5 πόλεων για τη φύλαξή του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας σημειώνει ότι για τη φύλαξή του απασχολήθηκαν αστυνομικοί από την Άμφισσα, την Ιτέα, τη Γραβιά, τους Δελφούς και την Αράχοβα.

O ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης διαψεύδει τις καταγγελίες και απειλεί με μηνύσεις τους καταγγέλλοντες.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Alpha 9,89) ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή είμαι στόχος της τρομοκρατίας έχω εντολή να ενημερώνω την αστυνομία όπου πηγαίνω» και πρόσθεσε: «Περιμένω μια συγνώμη από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας αλλιώς θα κάνω αγωγή. Eίχα πάει διακοπές με τη γυναίκα μου, δεν πήρα την προσωπική μου φρουρά, δεν πήρα αστυνομικούς όπως ειπώθηκε».

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας:

«Προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Τσακνάκη Δημήτριο

Κοιν.:

1) Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πανούση Ιωάννη

2) Γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Γεωργόπουλο Ηλία
3) Γ.Π.Α.Δ.Σ.Ε. υποστράτηγο κ. Σουγλιέρη Γεώργιο

4) Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας

5) κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας

6) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

7) Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Στερεάς Ελλάδας.

8) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

9) Μ.Μ.Ε

Κύριε αρχηγέ,

Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα οποία αφορούν τη διάθεση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας σε υπηρεσία επιτήρησης γνωστού συγκροτήματος κατοικιών στον Παρνασσό, το οποίο επισκέφθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι συνάδελφοί μας και εμείς οι συνδικαλιστές βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα.

Για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σοβαρές παρατυπίες και να θέσουμε ερωτήματα προς απάντηση, που αφορούν τους συνάδελφούς μας που εκτέλεσαν υπηρεσία πέριξ του ανωτέρω συγκροτήματος κατοικιών αλλά και τους πολίτες της Φωκίδας.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής:

1oν. Υπήρξε γραπτή διαταγή για την προαναφερόμενη επιτήρηση; Εάν υπήρξε, πότε εκδόθηκε και από ποιον;

2oν. Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αναφορών άφιξης και αναχώρησης επισήμου προσώπου;

3oν. Τροποποιήθηκε εκτάκτως η προγραμματισμένη υπηρεσία των συνάδελφών μας και όχι για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης;

4oν. Για μια ακόμη φορά καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ, Π.Κ.Ε και Π.Τ.Α. που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στη Φωκίδα;

5ον. Την ίδια ώρα που ελάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, επηρεάστηκε η αστυνόμευση των υπολοίπων περιοχών του Δήμου Δελφών;

6ον. Ποιος φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των συνάδελφών μας, οι οποίοι διατάχθηκαν και εκτέλεσαν υπηρεσία κατά μόνας, σε περιοχή που πριν λίγο καιρό αποτέλεσε το ορμητήριο επικίνδυνων κακοποιών και συνάδελφός μας από τη Βοιωτία πλήρωσε παρόμοιες διαταγές με τη ζωή του; Εάν έπρεπε να προστατευτεί σωστά ο εν λόγω βουλευτής, αυτό θα γινόταν με έναν (1) αστυνομικό σε κάποιες βάρδιες;

7ον. Θα ερευνηθούν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα σε βάθος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα αποδοθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες εάν υπάρχουν, όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει σε γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ ή θα μείνουμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές;

Κύριε αρχηγέ,

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και αναμένουμε άμεσα απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματά μας.

Στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πανούση Ιωάννη κοινοποιείται η παρούσα καταγγελία μας, προκειμένου να λάβει γνώση του θέματος και να δει ο ίδιος προσωπικά πως παρόλο που πάγια θέση της ομοσπονδίας μας αλλά και της ένωσής μας είναι η αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς αυτό δεν εφαρμόζεται στη Φωκίδα, μιας και οι αστυνομικοί από τη μία επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαταστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών, όχι μόνο της Φωκίδας αλλά και της λοιπής Στερεάς.

Στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους αστυνομικούς. Κλείνοντας, σας γνωρίζουμε ότι η ένωσή μας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

Σχόλια