Ελλάδα

Ευρωβουλή: Ειδική συνεδρίαση για την Ελλάδα ζητεί ο Μ. Γλέζος

Κατά τη διαδικασία έναρξης της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαν. Γλέζος σε παρέμβασή του, υπέβαλε πρόταση στον προεδρεύοντα Μάρτιν Σουλτς, να εγκρίνει το Σώμα μία ειδική συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Αυτό το ζητώ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς από το Ευρωκοινοβούλιο, που να εκφράζει απόψεις για την Ελλάδα, χωρίς αυτές να έχουν την έγκριση του Σώματος», τόνισε ο κ. Γλέζος. Oλοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρθηκε εναντίον του Μάρτιν Σουλτς υπογραμμίζοντας ότι: «Λυπάμαι πολύ, κ. πρόεδρε, αλλά εσείς πήγατε στην Ελλάδα και εκφράσατε κάποιες απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μου, χωρίς να έχετε συνεννοηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο ή να έχετε την έγκριση του. Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή άλλων;», αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πολύ αργά και συνέστησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθεί στην Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, η οποία και θα πρέπει να υποβάλλει την σχετική πρόταση στην διάσκεψη των προέδρων.

Σχόλια