default-image

Κ. Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση"

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, ώστε η χώρα την 1η Μαρτίου να μην βρεθεί απροστάτευτη, πρέπει να ζητήσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια στροφή προς το ρεαλισμό και να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός με την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αν θέλει την παράταση να την βαφτίσει «γέφυρα», αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να το κάνει. Αλλά τονίζω στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία η οποία θα δώσει στη νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο τον οποίο ζητά προκειμένου να διαπραγματευτεί την ουσία του προγράμματος. Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους», τόνισε.

«Το ερώτημα είναι κατά πόσο η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού διευκόλυνε ή δυσχέρανε την προσπάθεια αυτή», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι είναι άκρως υποκριτικό να λένε ότι δεν συνομιλούν με την τρόικα και να συναντώνται στα κρυφά. «Υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε το μνημόνιο, επομένως αν η κυβέρνηση είχε πάρει εξάμηνη παράταση θα το είχε καταγγείλει και θα έλεγε ότι τον είχε εγκλωβίσει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει «αριστερή παρένθεση», θα έχει επέλθει εθνική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει μια απάντηση στους πολίτες πάνω από ποιο όριο θα ισχύσει ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εξέφρασε τέλος την δυσαρέσκεια του για την απουσία αρκετών βουλευτών της Ν.Δ. από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News