Ελλάδα

Στη Βιέννη ο Αλ. Τσίπρας

Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  όπου θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Η συνάντηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 τοπική ώρα, και πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του καγκελαρίου της Αυστρίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων και κρατών η νέα συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ»,  ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν τονίζει πως «εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει οικονομίες η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισημαίνει ο κ. Φάιμαν απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα».

Σύμφωνα με το imerisia.gr, κατά την άποψή του, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες καλές προσεγγίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί σχετικά με την αυστριακή πολιτική απασχόλησης, σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

Σχόλια