default-image

"Με αυτά που είπε ο Τσίπρας πώς θα πετύχει η διαπραγμάτευση;"

Ελλάδα
"Με αυτά που είπε ο Τσίπρας πώς θα πετύχει η διαπραγμάτευση;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά», τονίζει σε σχόλιό της η Ν.Δ., με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού.

Επίσης εκφράζει βαθύ προβληματισμό για το αν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού οδηγούν σε επιτυχή διαπραγμάτευση. Αναλυτικά το σχόλιο στελεχών της Ν.Δ., που έγινε έπειτα από σύσκεψη αρμοδίων στελεχών, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την προσπάθεια για επωφελή συμφωνία. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει όμως το βαθύ της προβληματισμό για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τα όσα ακούστηκαν απόψε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News