default-image

Στις 7 η έναρξη συζήτησης προγραμματικών δηλώσεων

Ελλάδα
Στις 7 η έναρξη συζήτησης προγραμματικών δηλώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίζει στις 7 το απόγευμα, η τριήμερη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα αναγνώσει τις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με ονομαστική ψηφοφορία.

Οι Προγραμματικές δηλώσεις με τρεις κεντρικές προτεραιότητες      

Συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν σε δύο μέρη: α) Το πρώτο πεντάμηνο (μέχρι τέλος Ιουνίου) που θα αφορούν στο πρόγραμμα - γέφυρα και β) τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας και το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε «η κυβέρνηση μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, είτε τη λέει στη Βουλή είτε στο Eurogroup».

Ακολούθησε πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία απασχόλησαν η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και η τακτική του κόμματος στη βουλή, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και στην συνέχεια έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων με τοποθετήσεις πολλών βουλευτών.

Για τις προγραμματικές δηλώσεις, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να τηρήσει σκληρή στάση έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , ενώ εκτενής θα είναι η παρουσίαση στη βουλή της κατάστασης που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση στα υπουργεία και τη δημόσια διοίκηση.

Στη Βουλή θα παρουσιαστεί πλήρης καταγραφή της κατάστασης, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα ότι στο σύνολό της η ΚΟ θα εκφράζει την στήριξή της στις διαπραγματεύσεις τις οποίες διεξάγει η κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News