default-image

"Η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι εκεί που θέλει ο λαός"

Ελλάδα
"Η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι εκεί που θέλει ο λαός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μη γίνει η λεγόμενη "τούμπα" στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στην εκπομπή MEGA σαββατοκύριακο.

Ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις», διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μέχρι εκεί που θα αντέξει ο ελληνικός λαός.

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως οφείλει πρέπει να είναι σκληρή γιατί και ο άλλος είναι σκληρός. Αν ξεκινήσουμε με εκπτώσεις δε θα πάμε πουθενά. Κι αυτό το λέω και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση - γιατί εγώ δεν εμπλέκομαι άμεσα. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις εδώ», πρόσθεσε.

«Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο δανειστής όντως δεν κάνει πίσω και τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, βεβαίως δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα που κινείται και αυτός θα αποφασίσει», επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα ή εκλογές απάντησε: «Δεν θέλω να πάρω θέση γι' αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός».

«Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ κατέληξε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί ευθέως. «Πρέπει να υπάρξει νέα ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού η οποία να σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει μια γραμμή αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει, και αυτό θέλει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά πληροφορίες, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, για επιμερισμό του προγράμματος σε δύο δόσεις, ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο και αυτό είναι άποψη δικιά μου και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι αυτό που πρεσβεύει ο Γ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος και έγινε ένας θόρυβος που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πιστεύει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News