Ελλάδα

Επτά νεκροί μετανάστες από ανατροπή βάρκας ανοιχτά της Σύμης

Τουλάχιστον επτά νεκροί είναι ο απολογισμός των ερευνών σε θαλάσσια περιοχή βόρειας της Σύμης, μετά την ανατροπή λέμβου που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν με λέμβο από την Τουρκία στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από επίσημη τουρκική πηγή.

Έξι επιβάτες της λέμβου κατέστη δυνατό να διασωθούν, ενώ αγνοείται η τύχη δύο άλλων, πρόσθεσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Μούγλα (νοτιοδυτική Τουρκία) σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μετανάστες αυτοί, όπως μεταδίδει το portal της "Καθημερινής", προέρχονται οι περισσότεροι από το Ιράκ και το Ιράν.

Εκπρόσωπος Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο έστειλε επιτόπου ένα ελικόπτερο κι ένα σκάφος, δήλωσε πως το ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, συνολικά επέβαιναν στο πλεούμενο 17 άτομα, αντί των 15 που ανακοινώθηκαν από την Τουρκία.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, η τουρκική ακτοφυλακή ενημέρωσε το μεσημέρι του Σαββάτου για το συμβάν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές.

Σχόλια